Skötselråd keratinvax

Redigera sida ‹ Frisör Eskilstuna, Hairtalk Eskilstuna — WordPress

Vi garanterar att när du kommer till oss på Salong Fakelook I Eskilstuna, får en skonsamt isatt och anpassad förlängning efter ditt hår. Med vår erfarenhet och vårt nogranna utförande sätter vi en skonsam hårförlängning på ditt hår. Sköter du nedan skötselråd så kommer ditt hår att växa ut under tiden din hårförlängning sitter i.   I början kan det klia, kännas ömt och obehagligt innan hårbotten vant sig vid löshårsfästena. Dessa besvär går över efter ca 1-2 två veckor och är inget farligt men försök att inte riva med naglar utan klia försiktigt med fingertoppen. Är det någon slinga som känns obehaglig eller gör ont efter  2 veckor så kontaktar du oss så åtgärdar vi det.

1. Borsta håret försiktigt minst 2 gånger per dag med enbart extensions borste eller ”tangle teaser” och håll i håret med ena handen för att undvika onödig påfrestning. Är håret mycket trassligt så red ut håret med fingrarna först. Blont hår skall inte borstas när det är blött utan bör självtorka då blekta hår lätt går av när det är blött. Du som har tunna strån och brukar få mer trassel än någon som har tjockare och starkare strån behöver borsta håret ännu oftare.

2. Lockigt och hår trasslar lättare och behöver mycket fukt och noggrann skötsel med produkter.  Har du lockigt eller vågigt löshår så är dem finast om de ej borstas när de är torra utan att du bortstar håret efter duschen mycket försiktigt och kramar upp lockarna/vågorna försiktigt med en handduk. Riktigt lockigt hår kräver extra fukt för att vara snyggt och behöver därför hårolja eller hår crème för att lockarna inte skall se frissiga ut.

3.  Är du tunnhårig och tycker att något litet fäste kikar fram så rekommenderar vi tupering av håret precis ovanför löshårsfästena med speciell tupperingsborste som sliter mindre på håret. Denna borste finns att köpa hos oss på salongen.

Redigera sida ‹ Frisör Eskilstuna, Hairtalk Eskilstuna — WordPress

4. Blekning, toning, färgning, permanent går att göra på våra hår hos frisör och hemma men detta görs på egen risk och garantierna på löshårskvaliten gäller inte om håret är preparerat efter isättning. Blekning bör ej göras när fästena har växt ut en bit och trassel bildats ovanför fästet. Blekmedlet fastnar i trasslet och bleker sönder håret ovanför fästet. Vissa av våra hår klarar inte blekning och permanent och särskilt de löshår med tunna fina strån. Så innan du funderar på att göra något med ditt löshår bör du rådfråga oss! Skall du färga, bleka, blondera ditt löshår så bör du göra detta innan du fått trassel ovanför fästet.  Färg, blekmedel och andra produkter fastnar lätt i trasslet och är svårt att få bort.

5. Dra och pillra inte på själva fästet mer än nödvändigt vid utredning. Fästena blir sämre om du pillrar upp dem eller tillför flott från fingrar och dylikt. Detta betyder även att du inte skall gå med flottigt hår för länge eller tillföra hårolja på fästena.

6. Vissa preparat och ämnen kan förkorta hållbarheten på fästena som håller upp förlängningen, tex. alkohol, silikoner i balsam, fett, klor, salt och mineraler. Därför är det viktigt att du använder endast schampo på fästena och andra produkter endast i längderna på löshåret..  Alltså = Inget annat än schampo i duschen på löshårsfästena!

Redigera sida ‹ Frisör Eskilstuna, Hairtalk Eskilstuna — WordPress

7. Tvätta håret 2-4 gånger i veckan med ljummet vatten (inte för varmt) ett milt schampo och använd ALLTID balsam eller inpackning på löshåret men inte på fästena. Borsta alltid igenom håret innan du tvättar löshåret. Det är förbjudet att tvätta håret upp och ned pga. att det blir för tungt och sliter på dina hårsäckar. Skölj alltid ur olika medel/produkter mycket noggrant när du duschar och torka håret försiktigt utan att gnugga håret. När du torkar håret så bör håret ej viras upp i handduk på huvudet i turban pga. att fästena vänds åt fel håll och belastar hårsäckarna. Slingorna och raderna är skonsammast och gjorda för att hänga nedåt. Torrschampo går jätte bra att använda ihop med löshår för at minimera onödigt slitage vid tvätt ,fön, styling.. Avsluta alltid tvätten av håret med en extra klick inpackning i längderna som du inte sköljer ur helt. När du sköljer så skölj med kallt vatten för att få håret så glansigt och fint som möjligt!  Efter tvätt läggs leave -in produkt/creme för glans och mjukhet eller hårolja in i längderna och kan därefter borstas blött utan att skada hårstråt. Ett löshår mår alltid bäst av att självtorka speciellt vågigt och lockigt hår blir mycket finare än om de fönas och borstas.

8. Undvik följande produkter: Volympuder som tex osis dust”, mjäll schampo som tex head and shoulders och volym schampo, & produkter med protein i. Dessa produkter förstör ditt löshår och din hårförlängning!

9. Sov alltid med torrt hår samt med endast en lös (inte två) fläta eller en lös lågt sittande tofs så att alla fästen är vända åt rätt håll och utan dragningar. Gör du detta så undviker du onödigt slitage och trassel.

Redigera sida ‹ Frisör Eskilstuna, Hairtalk Eskilstuna — WordPress

10. När du lockar fönar och plattar ditt löshår så undvik att vara på eller för nära fästena. Fästena kan förstöras vid hög värme och kommer då att lossna eller släppa hår. Kan du föna håret med kall luft så är det bäst och det skonsammaste för ditt löshår! Något som är viktigt att veta är att plattång och locktänger har mycket hög värme och förkortar hållbarheten på löshåret. Värmen gör att hårstrån bränns sönder oftast i topparna och går av. Detta gäller även på eget hår och brukar medföra att det egna håret aldrig blir längre! Platta och locka håret med måtta och använd ALLTID VÄRMESKYDD!

11. Badande i klor och saltvatten förkotar livslängden på din hårförlängning då både håret och fästena blir sämre. Vid bad någon annan stans än i badkaret så måste håret vara i fläta för att undvika trassel. Håret bör vara uppsatt eller sköljas ur direkt efter bad i klor eller saltvatten för att inte missfärgas eller nötas. Klor från pooler kan missfärga medium-ljusa hår nyanser till grönt och saltvatten kan missfärga håret orange. Detta gäller även eget hår!

12. Om du har en förlängning med slingor så är det otroligt viktigt att du reder ut håret varje dag och kontrollerar att det inte är något trassel mellan rader eller slingor. Du måste separera slingorna varje vecka så att dem inte trasslar ihop sig med varandra ovanför fästet. Gör du inte detta så kan du få dreads i hårbotten som är svåra att ta ur.

Redigera sida ‹ Frisör Eskilstuna, Hairtalk Eskilstuna — WordPress

13. Ha inga höga hårt åtdragna tofsar med förlängningen då det belastar det hårsäckarna när dem vänds åt fel håll. Hårförlängningen är mest skonsam för ditt hår när den ligger åt rätt håll och självklart kan du ha toffs,knut,mitt uppe på huvudet men lossa då på håret/fästena så att det inte spänner och drar.

14.  Och nu till det viktigaste och avgörande skötselrådet om din förlängning kommer att slita på ditt hår eller ej. GÅ INTE FÖR LÄNGE MED DITT LÖSHÅR! Har du din förlängning sittandes kvar i håret för länge så kommer det att slita på ditt hår då fästena blir för tunga och belastar dina hårsäckar så att fler än normalt släpper. Går du alldeles för länge så kan du få kala fläckar. Se därför till att boka en tid för omsättning eller borttagning i god tid! Hr länge man kan ha håret beror på hur många egna hårsäckar du har samt hur din egen hårväxtcykel ser ut. Tex så brukar vi skandinavier ha hårstrån som växer 3-4 år medans kvinnor från varmare breddgraders hårstrån växer 4 5-7 år innan de ramlar av från hårbotten.  Den med 3 års hårväxt cykel tappar alltså flera hårstrån dagligen än vad den med 7 års hårväxtcykel gör.

Redigera sida ‹ Frisör Eskilstuna, Hairtalk Eskilstuna — WordPress

 Vi kan avgöra en hur länge just du kan ha ditt löshår när du kommer till oss på konsultation samt veta helt efter din första isättning när du kommer tillbaka om du kan ha den längre tid eller ej. Var noga med att följa skötselråd keratinvax fullt ut!

15. Borttagning måste ske på salong eller med instruktioner, rätt medel samt tång från oss. Du kan ha en förlängning rätt tid och sköta ditt löshår hur bra som helst utan något slitage som sedan totalförstörs av en felaktig borttagning. Har du tunt hår så rekommenderar vi att du alltid väljer att ta ut det hos oss eller någon annan salong som inte sliter ut håret på dig! Vi är mycket försiktiga vid urtagning och vill inte förstöra ert hår så hos oss får urtagningen ta den tiden det tar. Våra metoder går INTE att ta bort med plattång, gaffel eller aceton!