Fransförlängning

Fransförlängning passar dig perfekt om du inte hinner sminka dig, mascaran kladdar, inte får använda smink på jobbet eller helt enkelt inte orkar göra dig fin på morgonen. En fransförlängning kan vara allt från en utfyllnad av den egna längden och tjockleken till att visuellt ändra ögats form eller göra dina egna fransar längre, mer uppböjda, mörkare och tjockare. Med en fransförlängning är du alltid snygg oavsett tid på dygnet!


På Studio MAM i Eskilstuna så jobbar vi med kundanpassade behandlingar där vi sätter en säker längd och tjocklek på lösfransen som inte skadar din egen frans. Detta bedöms av hur dina egna fransar ser ut t.ex. om du har tunna, korta eller få fransar. Alla som kommer till oss för fransförlängning kan inte få samma resultat av den anledningen. Detta är för din egen skull och för att dina egna fransar ej skall förstöras av våra fransförlängningar. vi jobbar även med olika former på själva fransförlängningen för att uppnå en effekt på de olika ögonformerna som vi människor faktiskt har.

Vill du ha en naturlig fransförlängning eller en maxad utefter dina förutsättningar så får du det hos oss!Du behöver inte vara orolig att fransarna flyger av på festen då dessa fransar sitter kvar jämfört med de gamla hederliga lösfransarna! Du kan simma, sporta, gråta, sola och leva som vanligt! En korrekt ditsatt fransförlängning är nästan viktlös och förkortar din skönhetsritual avsevärt!!

Vi jobbar i en lugn och mysig miljö med rengjorda och desinfekterade instrument och gör en noggrann rengöring innan appliceringen av fransförlängningen.  Vi jobbar med välkända märken med kvalitetssäkrade produkter. En fransförlängning håller i 3-4 veckor. Antalet veckor fransförlängningen håller är väldigt individuell och påverkas av din egen hårväxt cykel och skötsel av fransar. Det normala är att man har ca 50-140 egna fransar som byts ut med 6-8 veckors mellanrum.   Man tappar ca 4 fransar om dagen och behöver normalt fylla på med 3-4 veckors mellanrum så att fransarna håller sig i bra skick!

Med en korrekt satt fransförlängning, rätt skötsel och regelbundna återbesök med 3-4 veckors mellanrum så kommer du att kunna ha din fransförlängning regelbundet utan att förstöra dina fransar märkbart.

Singel fransar, Blackdiamond, Flatlashes – Singelfransar kallas även klassiska fransar och är den första moderna fransförlängnings tekniken. Resultatet liknar det du får med mascara då fransarna blir tjockare. Våra singelfransar är mellan 0,15-0,20 mm breda och vi fäster en singelfrans på en av dina egna fransar. Resultatet av singelfransar är beroende av dina naturliga fransar när det kommer till längd och fyllighet.

Mixfransar – Många gillar att blanda singelfransar och volymfransar för att få det bästa av båda världar. Här får vi både det tjocka och svarta från singel fransarna blandat med det mjuka fluffiga från volym fransarna. Resultatet blir lite mer busigt och osymmetriskt vilket även ger en naturlig look

Volymfransar = Volymfransar är tunnare än singel fransar men kan bli olika resultat beroende på hur många volymfransar som sätts i ett knippe. Vi använder volymfransar på 0,07mm i tjocklek. Dessa läggs i knippen med 2-5 i varje som sedan fästs på en av dina egna fransar beroende på resultat. Volymfransar ger ett mer fjäderlikt och fluffigt resultat. Fransarna är lättare och blir därför mer skonsamma mot dina egna ögonfransar. Volymfransar går att variera mer om du i dig själv har glesa eller korta fransar.

Mega Volym = Extra fylliga fransar- Här använder vi ännu tunnare fransar och går oftast ner 1-2 mm i längd. Majoriteten av fransarna har 5-9 fransar per knippe. Resultatet blir extra mycket av allt kan man säga 🙂

Du bör inte skaffa fransförlängning om du har nedan problem:

Om du har använt fransböjare så att dina egna fransar har gått av så bör du sluta med att böja några veckor innan du kommer till oss så att dem hinner reparera sig. Har man fransar som gått av så kommer fransförlängningen inte att hålla lika länge.
Har du krulliga eller nedåt pekande fransar bör du avstå från fransförlängning då det är mycket svårt att få till en snygg och hållbar fransförlängning.
Conjuntivitis (under den senaste månaden)
Diabetesretinopati
Torra ögon syndrom (medicinskt bekräftad och pågående)
Glaukom
Trikotillomani (rycker,drar bort fransar)
Grå starr
Blepharitus
Ögonfransmjäll
Behandlas med strålning eller nyligen har gjort det
Nedan kommer några punkter som kan försämra/påverka din fransförlängnings livslängd:
Stress, extremt dåliga matvanor, dålig a sömnvanor, extrem psykisk påfrestning/trauma/sorg, penicillin, antibiotika,vissa andra mediciner, graviditet, amning, vitamin eller ämnes brist.

Viktig information inför fransförlängning

Efter behandlingen så kan du inte duscha på 24 timmar, se därför till att göra detta innan du kommer. Detta är viktigt för att fransförlängnings limmet skall hinna härda ordentligt och inte påverka fransarnas hållbarhet.
När du kommer till oss för fransförlängning så uppskattar vi att du kommer helt osminkad och utan hud kräm. Alternativet är att du dyker upp 10 min innan din tid för att tvätta av hela sminket. Det är viktigt att du tvättar ditt ansikte och fransar oljefri rengöring innan besöket så att fransarna inte fäster sämre. Kommer du med smink till din bokade fransförlängnings tid så kommer vi inte att hinna sätta fast lika många fransar på den inbokade tiden som är ämnad för just dig.
Färgning av fransar bör ske 48 h innan behandling för att fransförlängningen skall hålla längsta möjliga tid.
Använder du ögonlinser så skall dessa tas ut ur ögat innan fransförlängningen sätts dit.
Om du vill ta bort en fransförlängning så är detta direkt olämpligt att göra hemma själv utan görs på salong med speciella verktyg och remover! Tar du bort dem själv så resulterar det i förstörda fransar som tar lång tid att åtgärda.
Vi kommer att rekommendera dig en lagom längd ca 1-2 mm längre än din egen i en lagom tjocklek 0,15 mm utblandat med några tjockare och i en anpassad böj på fransen och lämplig form till ditt öga. Önskar du få en MAXAD förlängning med super tjocka fransar så sliter detta mer på dina fransar och detta görs på egen risk! Har man egna långa, tjocka fransar som klarar av denna belastning så kommer vi givetvis gladeligen att sätta dit en sådan förlängning.
 Innan du bestämmer dig för att göra en fransförlängning så bör du läsa igenom nedanstående skötselråd.