Folieslingor, babylights mm

Vad är helblekning, folieslingor, babylights hätta, faceframing och platinum card egentligen? Varför behövs en nyansering? Varför man inte bara kan boka en avfärgning…

Till att börja med så är nedan info en förklaring på vad vi frisörer gör för olika behandlingar beroende på vilket resultat du önskar som kund. Konsultation är väldigt viktigt innan du kommer på en större färgbehandling hos våra frisörer. Detta är för att du inte ska boka in en tid i förhoppning om att få ett resultat som inte går att uppnå på ditt hår.

Kassiska folieslingor

Denna behandling väljer du om du vill få ett ljusare resultat. Vill du bli avsevärt mycket ljusare än vad du är i dagsläget så bör du välja helblekning eller babylights. Med klassiska folieslingor kan man göra normal täta slingor eller lite bredare beroende på önskemål. Detta alternativ lämnar alltid kvar slingor av den gamla egna färgen. Det är en teknik där man väver slingor genom håret för att uppnå en slingeffekt i håret. Ett vanligt missförstånd när det gäller vanliga klassiska folieslingor är att man kan bli hel ljus eller avsevärt mycket ljusare i hela håret. Vill du bli en mer enhetlig färg eller bli väldigt ljus så behöver frisören ibland rekommendera babylights, platinumcard eller helblekning istället för folieslingor.

Babylights

Små supertäta slingor i hela håret som skapar nästintill ett hel ljust intryck om dem görs i ett helt hår. Babylights används fördelaktigt i kombination med andra behandlingar fram mot ansiktet för att skapa ett ljusare intryck. Supertäta slingor genom hela håret som ljusar upp ditt hår mer än vanliga folieslingor, eller skapar sömmlösa övergångar beroende på vilken styrka på blekningen som används. Om du vill bli väldigt ljus med slingor eller inte vill ha tydliga slingor så passar denna metod ypperligt. Denna behandling tar lång tid så räkna med 4-6 timmar på salongen beroende på mängd hår.

Platinum card

Denna teknik fungerar som helblekning men ligger skyddat i foliepaket för att få värme och maximal uppljusning, tunna passeer inpackade i folie för att kunna bli så ljust som möjligt. Vill du gå från väldigt mörk till väldigt ljus på ett tillfälle och ditt hår klarar av det så är det denna teknik som rekommenderas. . Räkna med 4-5 timmar på salongen.

Bottenslingor med folie

När det gått en tid sedan tin senaste slingning så bokar man detta alternativ för att fylla på slingor i botten där det har hunnit bli utväxt.

Faceframing/slingor i överhåret

Faceframing hår
Faceframing, Frisör: Emma

Färre täta eller breda Folieslingor i överhåret på hjässan och mot ansiktet för att ljusa upp intrycket mot ansiktet. Går även att göra med super tunna babylights mot ansiktet ända in i botten för att skapa mjuka fina slingor som ser solblekta ut.

Slingor i hätta

Slingor i hätta är den sling metod som är lämpligast för dig som har kortare hår. Det går att göra allt från bredare slingor till tätare slingor med hättan. Det går även att färga utväxt med hätta om du fått en rejäl utväxt. Du som har långt hår bör inte boka hätta utan kika på folie alternativen. Vill du ha slingor tätt mot botten så är folieslingor ett bättre alternativ.

Helblekning

Ibland är helblekning det bästa alternativet för att nå det resultat du önskar. Efter helblekningen så läggs en nyansering eller andra önskvärda behandlingar för att uppnå resultatet du önskar. Med denna teknik så bleks hela håret ända in mot botten, efter helblekning gör vi alltid en nyansering efter. Behövs. När blekning görs läggs det på en nyansering för att få bort/korrigera de varma pigmenten som kommer fram på nästintill alla hår när det ljusas upp. Nyansering ingår i alla våra uppljusande behandlingar.

Avfärgning

Ibland så behöver vi frisörer avfärga ditt hår en eller två gånger för att kunna nå det resultat du önskar. Avfärgning är ingen egen behandling då håret alltid måste färgas eller efteråt. En avfärgning ger inte ett snyggt resultat utan är en förbehandling som vi frisörer kan behöva använda om ditt hår tex är färgat många gånger och du vill bli ljusare

Nyansering

En nyansering är en toning som tar bort oönskade nyanser efter tex blekning. Alla hår som bleks blir varma och behövs alltid korrigeras till rätt nyans. Nyansering ingår i alla våra uppljusande behandlingar och går även att oka in i efterhand när det gått en tid för att underhålla din infärgade ton.