Balayage/ foilayage/ sombre

Balayage

En balayage har idag för er kunder blivit ett samlingsnamn för en färgning som är mörkare i botten som blir ljusare ned i längderna i olika varianter. Namnet/metoden balayage betyder egentligen svepa på franska och innebär att vi frisörer målar på ditt hår med frihands slingor. När man målar med frihands slingor så blir det inte lika ljusa slingor som vid foilayage.  Man kan säga att det blir en solkysst look med sömlösa övergångar mellan hårets naturliga färg och slingorna. Vill du ha kalla toner i ditt hår ska du istället välja foilayage. Behandlingen går att kombinera med tunna babylights om man även vill ha lite mer och tunnare slingor tex mot ansiktet. Denna behandling är lämplig för dig som inte vill gå till frisören var 6e vecka för att fräsha upp botten. En balayage touchup görs efter 5-6 månader. Förutsatt att den egna färgen lämnas kvar i botten. Färgas det en botten på din balayage så behöver den fortfarande underhållas när din egen färg växer ut. Man kan säga att frisören ritar dit slingor med en pensel utan folie inblandad.

Foilayage

Ibland behöver frisören använda sig av en teknik som kallas foilayage. Det är folislingor med en speciellteknik för att uppnå ett ”balayage” resultat. Tex när man ska göra en ”balayage” look på mörkt hår, om man vill bli väldigt ljus, eller vill ha kalla toner. När man gör foilayage kan man ljusa upp håret mer än vid en balayage. Foilayage tar längre tid än balayage och kräver mer material och är därför dyrare. När folien läggs på håret så går det att ljusa upp det mer än vid en balayage. Denna behandling är lämplig för dig som inte vill gå till frisören var 6e vecka för att fräsha upp botten. En foilayage touchup görs efter 4-6 månader. Förutsatt att den egna färgen lämnas kvar i botten. Färgas det en botten på din balayage så behöver den fortfarande underhållas när din egen färg växer ut.

Ombre

En ombre är inte slingor utan en färg som är mörkare i botten (din egen eller färgad) som märkbart blir ljusare ju längre ned man kommer. Om man jämför balayage och ombre så är övergångarna i färgerna tydligare men framförallt så blir det inga skiftningar med slingor i håret. En ombre brukar börja ca 1-1,5 dm från botten. På en ombre så börjar alltid den ljusa effekten lite längre ned. Självklart går denna behandling att kombinera med babylights för att skapa mer slingor mot ansiktet.

Sombre

En mer subtil variant av ombre med mer sömlös/otydling övergång. Vid en sombre bleks håret inte lika ljust.  Även här utan slingor. Övergången från det ljusa i botten och längderna placeras närmare botten. Även denna behandling att kombinera med babylights för att skapa mer slingor mot ansiktet eller på hjässan.

Ecaille

Ecaille går att göra på olika ljushetslägen, det man kan säga är att håret upplevs mörkare av en ecaille. En mörkare botten (antingen din egen eller färgad) Tunna slingor eller balayage kombineras med mörkare färgade slingor för att få ett djup i hårfärgen. Denna behandling passar dig som inte längre vill vara blond eller ljus och vill bli mörkare men med skiftningar i andra mörkare toner. Behöver ditt hår ljusas upp innan så tillkommer kostnad för den tiden.

Fadad botten

Ibland räcker det med att färga en mörkare botten för att få det balayage resultat man vill ha. Tex om du redan är ljus och vill ha en mörkare botten men utan en skarp kant. Denna botten färgas dit och blir mörkare än ditt hår, man färgar ca 2-4 cm. Denna behandling förändrar inte längdernas färg.

Rootshadow

Rootshadow

En halv till en nyans mörkare färg färgas in på hårbotten 1-3 cm för att skapa ett djup i håret. Passar bra att kombinera med de flesta färgningar oavsett ljushetsläge. Används ofta efter helblekning eller folieslingor i kombination med nyansering för att skapa en finare övergång.